Openbare bibliotheek Nijlen

Daisyboeken

 

Als je ogen niet goed (meer) meewillen, of als een boek vasthouden moeilijk is, kan je toch blijven lezen...


Daisy-boeken zijn luisterboeken op cd-rom. Het boek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem, maar ook auteurs lezen geregeld hun eigen boeken in.
Een boek staat meestal op één schijfje, dikke boeken nemen soms twee schijfjes in beslag. Sommige boeken duren erg lang, andere heb je in een viertal uur beluisterd.
Het grote verschil tussen Daisy-boeken en gewone luisterboeken is dat je een Daisy-boek kan hanteren als een gewoon boek: je kan in één ruk door lezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

 

Een Daisy-boek beluister je met een heel gemakkelijk toestel, de Daisy-speler. Ook die kan je gratis lenen in de bib. Als je een beetje met de computer overweg kan, kan je ook de speciale software installeren en het boek via de pc beluisteren. Je kan een Daisy-boek tenslotte ook op een gewone cd-speler afspelen.

Spreek gerust één van de bibmedewerkers aan als je wat meer uitleg wil.

 

BEKIJK ONZE COLLECTIE DAISY-BOEKEN!
Er zijn zowel Daisy-boeken voor volwassenen als voor de jeugd.

Meer info vind je ook op www.luisterpunt.be .

Of bekijk het filmpje Daisy, een mooi verhaal.