Opzoeken in het digitaal krantenarchief - Hoe doe je dat?

Wat is Gopress?

Gopress is de online persdatabank van alle Belgische kranten- en magazineuitgevers.
GRATIS voor leden van de bib: 'Gopress voor bibliotheken’ is een selectie uit het aanbod van digitale kranten en tijdschriften.

Opzoeken in het digitaal krantenarchief - Hoe doe je dat?

Voor de ene is het archief onontgonnen gebied, de ander heeft er meer ervaring mee. Samen met Robrecht Gossaert (BRoeRe) maakte het team van Cultuurconnect deze korte instructievideo over zoeken in Gopress. Interessant voor beginners, maar ook gevorderden vinden er zeker nog handige tips!

Ben je in de bibliotheek?

Op de internetcomputers van je bibliotheek heb je altijd toegang tot DE VOLLEDIGE kranten/magazines.

Ben je thuis of elders?

Als je lid bent van de bibliotheek, kan je nu ook thuis alle KRANTENARTIKELS lezen.
Let wel: buiten de bibliotheek zijn de kranten van vandaag en gisteren niet doorzoekbaar