Kamishibai-vertelplaten voor (toekomstige) leerkrachten

gepost op: 3 juni 2015

De kamishibai is een eeuwenoude Japanse vertelvorm. Er wordt een kastje bij gebruikt dat het best te vergelijken is met een poppentheater. In dit theatertje passen grote prenten die telkens een scène uit het verhaal weergeven. De verteller verschuift de prenten en vertelt ondertussen het verhaal dat achter op de prenten te lezen staat. Zo genieten de kinderen met de kamishibai van een heus theaterstuk…

In de bib kan je intussen een keuze maken tussen een veertigtal kamishibai-koffertjes. Een lijst van de beschikbare titels vind je in de catalogus. Van de meeste titels hebben we ook het overeenkomstige prentenboek in onze collectie, zodat de kinderen na het vertelmoment ook het boek kunnen bekijken.

Praktisch :

• De kamishibai-koffertjes zijn voorbehouden voor leerkrachten en studenten lerarenopleiding. Je mag twee koffertjes per keer ontlenen. In elk koffertje zit ook een handige vertelhulp met praktische tips om van het kamishibai-moment een magisch gebeuren te maken.
  • Twee houten theatertjes zijn gratis te leen voor leerkrachten die er op school nog geen hebben.
    je kan zien of ze beschikbaar zijn (of bij afwezigheid ze reserveren) door in de catalogus te zoeken op kamishibai : vertelkast