Lezing TYPISCH TIENERS

Gratis lezing TYPISCH TIENERS

“Tieners opvoeden is af en toe stevig de mist ingaan. Beseffen dat dit mag, en dat het overal wel iets is, kan ongelooflijk veel deugd doen.”

Sarah Van Gysegem schrijft al zestien jaar over de opvoeding van tieners en mocht al deze ervaringen bundelen in een pedagogisch handboek.
Nu is er een GRATIS LEZING IN DE BIB VAN NIJLEN voor ouders, grootouders, opvoeders, leerkrachten, begeleiders en geïnteresseerden.

De lezing vindt plaats op maandag 7 mei 2018 om 20 uur
in de bibliotheek te Nijlen.

Graag vooraf inschrijven in de bib of via mail aan hilde.vanderdonck@nijlen.be
​Meer info: Gezinsbond Nijlen ( 0496 99 25 45 -  gezinsbondnijlen@gmail.com)

Het boek
Tijdens de tienerjaren van je kroost kan het er pittig aan toegaan. Er komt in een recordtijd zó veel op je af, dat je misschien af en toe het noorden kwijt raakt. Sarah Van Gysegem schrijft als redacteur van het tijdschrift BOTsing van de Gezinsbond al zestien jaar over de opvoeding van tieners, en mocht al deze ervaring bundelen in het pedagogisch handboek 'Typisch Tieners'.

Het werd een praktisch boek propvol herkenbare getuigenissen van ouders en tieners, handige tips en adviezen van deskundigen. Sarah Van Gysegem (zelf mama van drie, waaronder twee volbloed pubers) doet graag haar verhaal over alles wat zo typisch is aan tieners. Een verhaal over wispelturige hersenen en hormonen, draaiende ogen, slaande deuren en verschillende keren de eerste keer. Ze geeft eenvoudige tips om het samenleven met tieners vlot te laten verlopen,  maar snapt perfect dat het niet altijd evident is om die tips toe te passen.