Leestips Volwassenen

gepost op: 1 april 2014

Bekijk ook onze maandelijks keuze uit de nieuwe aanwinsten van boeken, cd's, films etc...

Gestart vanaf februari 2016.

Je kan makkelijk zoeken en je vindt vele tips in de Catalogus http://zoeken.nijlen.bibliotheek.be/
'Hoe opzoeken' vind je ook op de Help pagina.
Iedereen Leest wil iedereen, van jong tot oud, aan het lezen krijgen én houden. Zo vroeg mogelijk en zo lang mogelijk. Want wie graag leest, leest meer. En wie meer leest, leest beter.
Maar wat leest een mens zoal? Op Iedereen Leest vind je duizenden leestips. Van en voor lezers. Je kan boeken zoeken uit verschillende categorieën maar we hebben ook een boek dat past bij de stemming van het moment.

Meest gelezen in onze bib : Meest gelezen romans

De Top Boekenverkoop.
Iedere week vindt u hier de meest recente omzet- en afzetcijfers en de boeken top 10 en top 100 van Vlaanderen.

De Maand van het Spannende Boek
heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek.
Crimezone is de portal voor liefhebbers van het thrillergenre.
Hier blijf je op de hoogte van alles wat met het spannende boek te maken heeft. Crimezone kent een rijke historie. Crimezone.nl werd in 2002 opgericht en groeide in enkele jaren uit tot de populairste thrillersite van Nederland en Vlaanderen.
De Moordzomer  i.s.m. Knack Focus :
Knack Focus en Standaard Boekhandel selecteerden de 40 beste thrillers van de zomer 2013 en brengen ze samen in De Moordzomer.

De Bestseller 60 :  is een wekelijkse lijst van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) die de lijst elke woensdag samenstelt op basis van door de Stichting Marktonderzoek Boekenvak / GfK Benelux Marketing Services verzamelde verkoopgegevens van meer dan 900 Nederlandse boekwinkels van de voorafgaande week.

lees dit boek

Lees dit boek : een app die je op de hoogte houdt van nieuwe titels. Met de “Lees dit boek”-app kunt u boeken lezen die nog gaan verschijnen of zojuist verschenen zijn. Van elk boek is een leesfragement beschikbaar, van sommige titels zelfs (tijdelijk) het complete werk.

Top 100 beste romans aller tijden: een lijst met de beste honderd boeken (romans) aller tijden. Deze top 100 is afkomstig uit het boek The Novel 100: A Ranking of Greatest Novels All Time en omspant alle culturen en literatuurperiodes, een heus huzarenwerk dus.

De honderd boeken die je gelezen moet hebben volgens Amazon: De meeste boeken op de lijst zijn klassiekers uit de 20e eeuw en recente bestsellers, maar er komen toch ook een paar oudere boeken voorbij zoals Great Expectations van Charles Dickens uit 1860 en Pride and Prejudice van Jane Austen uit 1813. bron Knack.be/boeken

Libris literatuurprijs : het archief.
De Libris Literatuur Prijs is de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman van het afgelopen kalenderjaar. Literatuur voor de ervaren lezer!

Gouden Boekenuil : shortlist
De winnaars van vorige jaren
De belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen.
Nederlandstalige literaire werken, zowel van Vlaamse als Nederlandse auteurs, kunnen meedingen naar de Gouden Boekenuil.

Stripgids: Uw gids door de intrigerende wereld van het beeldverhaal.
Het blad houdt de vinger aan de pols van wat er leeft in de wereld van de Vlaamse en internationale strip. Aan de hand van interviews, essays, nieuwsberichten, columns, recensies en voorpublicaties, en met een heel brede focus, houdt Stripgids zijn lezers op de hoogte van wat er reilt en zeilt.