Leestips Volwassenen

Onze maandelijks keuze uit de nieuwe aanwinsten van boeken, cd's, films etc...

Je kan makkelijk zoeken en je vindt vele tips in de Catalogus http://zoeken.nijlen.bibliotheek.be/  , vb verfilmde boeken, bekroonde boeken... 'Hoe opzoeken' vind je ook op de Help pagina.

Iedereen Leest wil iedereen, van jong tot oud, aan het lezen krijgen én houden. Zo vroeg mogelijk en zo lang mogelijk. In de kou, in bed, op schoot, in een hangmat, in ’t geheim en natuurlijk in de trein. Iedereen leest. Maar wat leest een mens zoal? Op lezerstippenlezers.be vind je duizenden leestips. Van en voor lezers. Je kan boeken zoeken uit verschillende categorieën maar we hebben ook een boek dat past bij de stemming van het moment.

De Top Boekenverkoop: Iedere week vindt u hier de meest recente omzet- en afzetcijfers en de boeken top 10 en top 100 van Vlaanderen.

Spannende Boekenweken heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek.

Crimezone is de portal voor liefhebbers van het thrillergenre.
Hier blijf je op de hoogte van alles wat met het spannende boek te maken heeft. Crimezone kent een rijke historie. Crimezone.nl werd in 2002 opgericht en groeide in enkele jaren uit tot de populairste thrillersite van Nederland en Vlaanderen.

De Bestseller 60 :  is een wekelijkse lijst van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) die de lijst elke woensdag samenstelt op basis van door de Stichting Marktonderzoek Boekenvak / GfK Benelux Marketing Services verzamelde verkoopgegevens van meer dan 900 Nederlandse boekwinkels van de voorafgaande week.

De honderd boeken die je gelezen moet hebben volgens Amazon: De meeste boeken op de lijst zijn klassiekers uit de 20e eeuw en recente bestsellers, maar er komen toch ook een paar oudere boeken voorbij zoals Great Expectations van Charles Dickens uit 1860 en Pride and Prejudice van Jane Austen uit 1813. bron Knack.be/boeken

Libris literatuurprijs : het archief.De Libris Literatuur Prijs is de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman van het afgelopen kalenderjaar. Literatuur voor de ervaren lezer!

Fintro literatuurprijs: De belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen.
Nederlandstalige literaire werken, zowel van Vlaamse als Nederlandse auteurs, kunnen meedingen !

Stripgids: Uw gids door de intrigerende wereld van het beeldverhaal.

Het blad houdt de vinger aan de pols van wat er leeft in de wereld van de Vlaamse en internationale strip. Aan de hand van interviews, essays, nieuwsberichten, columns, recensies en voorpublicaties, en met een heel brede focus, houdt Stripgids zijn lezers op de hoogte van wat er reilt en zeilt.